Spreekt mijn stijl je aan en wil je een uniek ontwerp speciaal voor jullie gemaakt. Kies dan voor een maatwerkkaartje.

Misschien zijn jullie net in Japan op vakantie geweest en willen jullie Japanse dieren op jullie kaartje. Of wellicht willen jullie helemaal geen dieren maar liever een stel heel blije mensen erop. Jullie kunnen ook kiezen voor een ontwerp gebaseerd op jullie eigen handafdruk of een theevlek. Of kies voor de naam van jullie kindje voor het vrolijke vogel-ABC.

Meer weten over een maatwerkkaartje klik dan hier.

Voorbeelden van eerder gemaakte maatwerkkaartjes vind je hieronder.

Zie je iets wat je aanspreekt? Laat het me weten. Wellicht kan ik dan ook voor jullie iets soortgelijks maken. De ontwerpen die jullie hieronder zien zijn echter uniek en worden niet voor andere geboortekaartjes gebruikt.

 

 

Mirte | 2017 | eekhoorn

De (aanstaande) ouders van Mirte kwamen bij mij met drie leuke Toon Tellegen verhaaltjes. En het verzoek of ik daar een passend kaartje bij kon maken. De eekhoorn aan de binnenkant was al snel goed. Het raam aan de voorzijde heeft een andere versie gekend. Maar die vonden de ouders te druk. Het bordje dat de eekhoorn aan de binnenzijde vasthoudt bevat een citaat uit het verhaaltje van Toon Tellegen.

Menasse | 2016 | olifantenstapel

In 2016 kwamen de ouders van Phaedra bij mij terug voor een tweede geboortekaartje.

Ze wilde weer een dierenstapel. Maar dan 1 die symbool stond voor het gezin (vader, moeder, dochter). Ook wilde ze een ooievaar die uitkijkt, als verwijzing naar het kindje dat geboren zal worden.
Beste even lastig…want welk dier moest ik nu kiezen? Apen…hoe wilt zal het dan er in huis aan toe gaan? Egels…nou nee. Ook moesten ze “stapelbaar” zijn. Platvissen werkt dan dus niet. Evenmin hoge dunne giraffen.
Ik heb 2 versies gemaakt. De eerste versie was met pinguïns, omdat die ook in hun vorige kaartje zat. Het andere kaartje was met olifanten. Die is het uiteindelijk geworden. Wel heb ik nog wat aanpassingen gedaan. ZO is er later nog een lieveheersbeestje bij gekomen en het gras onder de voeten. Zo kreeg het kaartje wat meer body.
De achterkant heb ik qua lettertype overgenomen van hun andere kaartje. En ook de verschillende kleuren per zin heb ik om die reden gedaan.

Daphne | 2015 | bosdieren

Een kaartje met een beetje winters, maar toch warm thema. Dieren (bv vosje, uiltje, das, konijn) met warme sjaal. Niet te wit en steriel dus. Meer dieren mag ook. Misschien wel in een winters bos? Leef je uit. En een ooievaar. Dat was zo’n beetje de opdracht die ik kreeg van mijn klant.

De versie met de sjaal moest het uiteindelijk toch afleggen tegen dit kaartje.

Eryn | 2015 | schildpadden

In 2015 kreeg ik kort voor de uitgerekende datum het verzoek om een kaartje met schildpadden te ontwerpen. Voor hun twee oudste kinderen hadden ze zelf het kaartje ontworpen. Nu mocht ik het doen. De overeenkomst tussen deze kaartjes waren associaties naar vakanties en culturele achtergrond.

Dit keer was de achtergrond hun vakantie naar Borneo, waar ze getuige konden zijn van ‘Turtle Time’ waarbij de babyzeeturtles uit hun ei komen en naar zee rennen. Naar aanleiding van de schetsen die ze zelf had gemaakt (en gelukkig de opmerking er bij dat ik me niet beperkt moest voelen in mijn creativiteit) heb ik dit mooie kaartje gemaakt.

Phaedra | 2014 | dierenstapel met giraffe en een kraanvogel

Ongeveer 2 weken voor de uitgerekende datum benaderde de ouders van Phaedra mij met het verzoek om een kaartje te maken. Dat kan dus ook, zo laat je kaartje nog bestellen bij mij. De kaartjes waren een week na haar geboorte bij de ouders afgeleverd.

De ouders van Phaedra wilden een vrolijk kaartje met veel witruimte en een stapel dieren (liggend varken, giraf, konijn, gibbon, kraanvogel, pinguïn). Gelukkig kwam ik er op tijd achter dat het een Japanse kraanvogel moest zijn!

Marie | 2014 | ooievaars bij de wieg

De ouders van Aimée kregen een tweede kindje en ook nu mocht ik een geboortekaartje ontwerpen.

De ouders wilden een klein nieuwsgierig ooievaartje (symbool voor Aimée) die in een wiegje kijkt. Met twee grote ooievaars die samen trots en vertederd toekijken (symbool voor ons). En dan de naam weer in een spandoekje van boven. Dat laatste werd te druk.

De opmaak aan de binnenzijde heb ik gelijk gehouden aan hun vorige kaartje, alleen in een andere kleur.

 

Juul | 2014 | ooievaars met een speciaal pakket

De zus van een klant voor wie ik het geboortekaartje van Felix maakte kwam met het verzoek om van een bestaande illustratie een kaartje te maken. Wel moest het een en ander worden aangepast om het meer een meisjeskaart te laten worden. Zo moest de blauwe strik op de doos vervangen worden door een rose. Dat werd dus een hele nieuwe doos tekenen.  Ook wilde de ouders een illustratie aan de binnenzijde. “Bijv de doos gaat open en een kleine ooievaar komt eruit ( een verrassing moment)”. Uiteindelijk werd het dus iets anders omdat ik het anders te uitleggerig vond worden.