Hoi!

Ik ben Marlies Evelien van Rijsinge en ben getrouwd met meneer de Wit. Vandaar dus mijn naam MEvR de Wit. Ik ben eigenzinnig, meevoelend en heb een flinke dosis droge humor. En dus een man, twee kinderen en een kat.

 

Ik heb eerst een studie fysiotherapie gevolgd. Toen ik niet aan het werk kwam ben ik mijn droom gaan realiseren. In 2009 studeerde ik als illustrator af aan de ArtEZ hogeschool voor de kunsten. Al vrij snel daarna begon ik met het maken van geboortekaartjes. Niet in de laatste plaats omdat ik zelf in verwachting raakte.

 

Meer en meer vroegen klanten om tekeningen van hun huisdieren of om dieren die ze tijdens een bijzondere reis hadden gezien. En dus is mijn specialiteit het maken van kaartjes waarbij dat wat belangrijk of bijzonder is in jullie leven (je huisdieren of bijvoorbeeld een bijzondere vakantie) wordt verbonden met een andere mooie en indrukwekkende gebeurtenis in jullie leven: de geboorte van jullie kindje. Kaartjes dus met een verhaal. Meestal lief en schattig. maar ik ben ook wel in voor gedurfder en expressiever werk.

 

Ik teken en schilder nog vrijwel alles met de hand. Dat kost best wat tijd want er is geen ctrl Z knop. En na het tekenen moet het nog worden gescand, digitaal uitgeknipt, geordend en de tekst er bij worden geplaatst in een bijpassend lettertype. Toch vind ik het resultaat van handgeschilderd werk echt mooier dan van digitaal gemaakt werk en dus de moeite waard. Bovendien houd ik van de aandacht en het persoonlijke dat er in gaat zitten.

 

Omdat ik de verhuiskaarten die ik tegenkwam vaak heel doods vond heb ik ook een serie verhuiskaarten gemaakt. Die zijn over het algemeen abstracter, maar nog steeds met een speelse inslag. Naast dit toegepaste werk maak ik ook tekeningen in oliepastelkrijt met een vogel als uitgangspunt. Dat werk is gedurfder, grootser en abstracter. Zodra mijn andere website verder af is zal ik hier een link plaatsen.

 

Groetjes Marlies